Een kritische blik van de communicatieregisseur

Je weet wat je wilt, maar twijfelt of je op de juiste weg zit. Houd je plan tegen het licht bij de expert, die kritische vragen stelt, maar ook met je mee denkt. Door samen te sparren gaan we voor het beste resultaat.

 

Uit ervaring weet ik dat het voor jezelf lastig is om de focus te houden. Je weet zelf namelijk heel goed hoe het moet en hoe het werkt. Het is écht heel lastig om je te verplaatsen in het probleem van de klant, voordat je met jouw oplossing komt. Zelf heb ik ook een jaar gedacht, nagedacht en geworsteld voor mijn eigen bedrijf. Terwijl ik de expert ben. Ik zou toch beter moeten weten. Telkens begon ik opnieuw. Telkens weer vanuit een ander standpunt tot dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Uiteindelijk met behulp van andere ondernemers is de focus helder geworden. Ondernemers vinden communicatie lastig en willen praktisch geholpen worden. Hebben vaak ook een duwtje in de rug of willen communicatie ‘kwijt’. Ze kunnen heel goed vertellen wat ze te bieden hebben, maar de vertaling naar de klant is gewoon lastig.

 

In dit proces denk ik graag met je mee. Ik stel me op als ‘de klant’ en stel de lastige vragen om jouw boodschap nog helderder te krijgen. Zodat we nog meer kunnen af te stemmen op dé oplossing die jij voor jouw klant hebt.

We gaan samen op zoek naar het echte probleem van je klant waar hij een oplossing voor zoekt. Door de juiste beleving te schetsen, komen we met jouw oplossing. Niet jouw product is het belangrijkste, maar wat het de klant oplevert.

 

Hoe het werkt

We maken een afspraak, bij voorkeur bij jou op locatie, voor een adviesgesprek. Zo kan ik kennismaken met je bedrijf, voelen hoe ik binnenkom, welke indruk ik krijg. Dat is belangrijk om te ervaren, want ik ‘ben’ die nieuwe klant. Samen kijken we naar wat jij zelf wilt, maar ook wat jouw klant wil weten. Waar is hij gevoelig voor? Op basis van dit gesprek beslissen we samen wat ik voor je kan betekenen. Je krijgt van mij een kort gespreksverslag en een duidelijke begroting.

 

Pas als we het samen eens zijn, ga ik voor je aan de slag.

Ik werk je plannen uit tot een briefing, inclusief tekst waar een vormgever, webbouwer of wie dan ook nodig is, mee aan de slag kan.

 

Geld

Je mag gebruik maken van mijn ervaring, kennis en kunde alsof ik een onderdeel van jouw organisatie ben. Uiteraard moet ook ik mijn rekeningen betalen. Dus werk ik niet voor niets.

Voor het eerste adviesgesprek ontvang je een factuur van € 250,- exclusief BTW. Als dit gesprek leidt tot een opdracht, wordt de factuur voor dit eerste gesprek op de volgende factuur gecrediteerd.
We kunnen uiteraard afspraken maken over de wijze van facturering. Denk aan een vast bedrag per maand als abonnement, een strippenkaart voor een aantal uur of een vooraf afgebakende begroting. In alle gevallen bespreken we samen wat ik wel ga doen en wat niet.